HTML

Ius primi verbi

Mit gondolok a világról - egy gömb alakú eldeformált kocka.

Friss topikok

Linkblog

Becsöngettek

2007.09.05. 13:55 Balduin

Megkezdődött a 2007/2008. évi tanév, becsöngettek az iskolákban, egyetemeken. No persze utóbbi helyen még csak lightos órajelentkezés van, ami persze nem feltétlenül könnyed, mosolygós szórakozás mindig, van ám azért ott is kőkemény anyázás, amikor az X tanárból X-1 időpont nélkül adja meg az óráját, te meg péntekig állítsd össze az órarendet... Mindenesetre mégis lazább a hangulat, mint a közép- és általános iskolákban.

Persze a srácoknak 1-2 napig jó buli, hogy nem kell suliba menni, de azért egyre aggasztóbb azoknak a híreknek a száma, ahol 1-2 nappal iskolakezdés előtt derült ki, hogy a település iskolája megszűnt. A szülők persze fejvesztve rohangálnak, az illetékesek egymásra mutogatnak, Hiller elvtárs meg lenyilatkozhatja a TV-nek, hogy a tanév kezdése zökkenőmentesen lezajlott. A mátraszőlősi kisdiákok iskolakezdése is roppant nyugodt volt, mentek a srácok a faluszélére focizni suli helyett. Végül is Hiller elvtárs egy bizonyos réteget elégedetté tett, igaz ők még nem bírna szavazójoggal.

Az ingyentankönyv, az ingyenes tejosztás persze már csak valami múló álom, mintha arról soha szó se lett volna, azt csak Magyar Bálint ígérte. Mindeközben már kb. 9000 tanárról tudjuk, hogy elvesztette állását, hogy velük mi lesz, nem tudni, biztos lesz nekik is valami Mobil Program, mint Horváth Ágika egészségügyminisztériumában... Ő is egészen mobil volt, meg sem állt az esküvővel Keszthelyig. Úgyis olyan közel esik oda Söjtör, ott meg jó a kaja... Közben a 9000 tanár meg az ismeretlen számú orvos, ápolónő vagy éhen döglik, vagy nem éveken át tanult szakmájában dolgozik tovább, vagy az okosabbja fogja kis cókmókját és lelép az országból. Ha nem tetszik, tessék, el lehet menni - megmondta a Főnök. Szép lassan lefejezik az értelmiséget, csak a bólogatójancsik maradnak, a középosztályt bedózerolják a négyes metró alagútjába, úgyhogy lassan Dávid Ibolyának sem lesz kit megvédenie. Az orvosok, a tanárok, a közigazgatásban dolgozók már ki vannak pipálva, az egyetemi oktatói kar már évek óta ki van lényegében herélve, nesze neked polgári demokrácia. Az lesz itt lassan mint a régi szép időben: munkásosztály, bólogatójancsi "középréteg" és az egymás között mutyizó vékony elit.

Nesze neked kádári nosztalgia... Ezek megcsinálják újra...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lypeon.blog.hu/api/trackback/id/tr63157958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása