HTML

Ius primi verbi

Mit gondolok a világról - egy gömb alakú eldeformált kocka.

Friss topikok

Linkblog

Takarítónőből újságíró - Papp Réka újra akcióban

2008.03.31. 17:11 Balduin

Előző postomban foglalkoztam már Papp kisasszonnyal, de akkor még nem sejthettem, hogy pont a következő nap ismét "színvonalas" alakításra készül. Ugyanakkor a dolog nem is érhetett nagy meglepetésként (főleg mikor vasárnap az előző esti esküvőről hazaérve és regenerálódva hírekhez jutottam). Hisz szombaton a szlovákok új kedvence, a hazai antifasiszta mozgalmak önmeghatározási alfája és omegája, a Magyar Gárda tartotta újabb avatóünnepségét.

Persze Papp Réka Kinga, a Kárpátkommandó Rozibohóca, önjelölt leszbikus-feleség/férj(?) és kis pajtásai ismét nem fértek bőrükbe, most úgy vélték a Hősök terét kell megtisztítaniuk a szörnyű, a borzalmas, a rettenetes, a főgonosz,  a fasisztanáciordaseszmékterjesztőjecigányirtóantiszemitarasszista Magyar Gárda szellemétől. Nosza, kaptak is seprűt, kefét, porszívót, kapát (ja azt nem), feltehetőleg gyorstalpalót kaptak ezen bonyolult eszközök kezeléséből a legközelebbi takarítónőtől és példás rendben kicsattogtak a térre. A Gárda persze akkor már levonult a térről, csak néhány Jobbik-szimpatizáns latolgatta hogy vajon a szocialista ankéton Gyurcsány állva, ülve, sétálva, esetleg fejen állva mondja el beszédét. Ezt a kedélyes diskurzust zavarta meg Papp kisasszony különítménye, akik frissen szerzett tudásukat kamatoztatva kezdték felsikálni a díszkövezetet, egyik ifjonc tehetségesen még porszívozott is.

Valahogy ez a kis performansz nem nyerte el az ott tartozkódók tetszését, ennek köszönhetően számos olyan jelzővel gazdagíthatták magukat, amivel ismét megerősítve látják létezésük szükségességét, ergó kemény zsidózás volt. Az indulat mégis akkor hágott tetőfokára, mikor Papp kisasszony a nemtetszésüket kifejező tábor tagjait kezdte fotózni. Még egy lightos pofon is elcsattant, főleg ennek tudható be, hogy a kérdéses kisasszony a súlyos incidenst egy, az Istent utcaszéli hölgyekkel párhuzamba állító káromlással oldotta fel, majd újságírói(!) mivoltára hivatkozott. Ugyanakkor azt is megtudhattuk Papp kisasszonytól, hogy aki tüntetésre, ünnepségre, egyáltalán közterületre merészkedik, az szabadon fotózható.

Összeségében tehát sikeresnek mondható akciójuk. Egyrészt kiélhették túlcsorduló szereplési vágyaikat, ezzel képletesen körbepisilhették a magukénak mondott ideológiai térséget, bohóckodhattak kicsit, ismét meghatározhatták magukat a Magyar Gárda ellenében, és valószínűleg még nagyon vagány gyerekeknek is érezték magukat. Innen is gratulálok nekik. A sikert azonban az koronázta meg, amikor a hazai sajtó mindezen eseményeket úgy állította be, hogy a gárdisták vertek meg több ellentüntetőt. Azóta ezen hírek írott változatában a gárdistákat már szimpatizánsokra finomították, a Kárpátkommandó újabb önkielégítő performanszát pedig lazán flashmobnak titulálták (pl. MTI). Kéretik éppen ezért a (remélhetőleg nem bekövetkező) eljövendő utcai barikádépítést, könnygázhajigálást, Molotov-koktél távolsági elhelyezését is flashmobnak venni.

Az egész eseményről pedig egy laza kis összefoglaló itt:

 

 

Papp Réka ígéretes karriernek nézhet tehát elébe. Volt már leszbikus feleség, zenebohóc, takarítóbrigád-vezér, újságíró, fotós, talán ideje lenne az egyetemre is bejárnia, hátha tanul is valamit...

4 komment

Címkék: politika közélet

A bejegyzés trackback címe:

https://lypeon.blog.hu/api/trackback/id/tr39405232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venti 2008.07.12. 11:38:13

hülye ez a csaj...

Wolfram 2010.05.14. 09:41:39

"...a Hősök terén kitakarítottak és felmostak a Magyar Gárda felvonulása után"

ha a gárda tenné ugyanezt, menne mondjuk a xxx-k (na jó, kipontozom) után, és mosná fel a járdát, az meg má' micsoda fasizmus lenne! így fordítva persze nem az, így jófejség. kicsit torz ez a kettős mérce. "rekesszük ki, mert kirekesztő!"

amúgy a "millió zsebre száll..." akció tetszett

nergo 2010.05.16. 14:43:09

nos, hát igazából a lightos pofon az egy fejberúgási kísérlet, nem akarok mentegetni senkit, de utána a kishölgyhöz hasonlóan, nálam is szakadt volna a cérna. a "nekurvaistenezzéitten,nekurvaistenezzzzééé!!!" az elég vicces, mert egy jó keresztény nem igazán hajtogatná az istenkáromlást, csak hogy az álláspontját stabilizálja, de mivel a cél a provokáció volt, így várható volt az akciót követő reakcióra adott válasz válasza.
egyébként meg tényleg nem olyan ötletes, mint a "millió zsebre száll", nem kifinomult és tipikus balfék antifa hozzáállás, hogy szembehelyezkedünk valamivel, és kirekesztjük a másik oldalt, ahelyett, hogy a problémáikat próbálnánk megérteni, épp úgy, ahogyan ők teszik másokkal, vagyis az erkölcsi fölény álságos és megkérdőjelezhető illúziójával egy ilyen akció önmagát ignorálja.
mellesleg ő nem egyszázalékos leány. :)
süti beállítások módosítása