HTML

Ius primi verbi

Mit gondolok a világról - egy gömb alakú eldeformált kocka.

Friss topikok

Linkblog

MÁVOLÁN - István király

2008.02.06. 09:17 Balduin

Gaskó István a Volán beépített embere a vasutasoknál. Ez most már nyilvánvaló. Aki látott az elmúlt napokban reggelente Volán buszokat ill. buszpályaudvarokat annak számára ez evidencia. Ekkora többletbevételt több éves marketing-propaganda-kampány hadjárat nem volna képes elérni a Volán busztársaságoknál. Az már más kérdés, hogy milyen érdekes "szociológiai" kontaktus alakul ki, amikor a VOLÁN-társadalom keveredik a MÁV-társadalommal, azaz vonatpreferálók vs buszimádók. Egy fiatalember pl. végignyafogta útitársnőjének a két órás utat, hogy milyen katasztrófa ez a buszközlekedés, a Stadionokhoz beérkezve pedig hisztérikus görcsöt kapott majdnem, hogy Úristen hát nem a Keletibe érkezett...

Gaskó István azonban nem csak beépített ember, hanem egy végtelenül naiv ember is. Hisz egész "akciójának" egy szóbeli ígéret adja az alapot, amit ugye egy roppant hiteles embertől, Kóka Jánostól kapott. Elképzelem Pistikét amint ül a pubban Janika mellett, és szerelmetes szavakkal issza minisztere szavait. "Hízelgő, csábító asszonyaim, buja ingoványba húz a szerelmetek / Szívemmel játszó asszonyaim, aki ellen nem áll az elveszett" (István a király - rockopera) - Szóval biztos valami ilyesmi háttérzene mehetett ott a kocsmában, amikor István hitt Kopp...akarom mondani Kókának.

Persze Gaskóra azt is énekelhetnénk: "Bosszantó, beképzelt fickó, abcug István, nem kell már / azt gondolja egyet füttyent, s mindenki haptákban áll" - mert azért nem lehet az utazókat sem teljesen hülyének nézni. Szerintem pontosan tudja mindenki, hogy azért egy szóbeli ígéret miatt nem lesz több napos sztrájk. Még akkor sem ha van alapja a fizetéskiegészítésnek. Főleg akkor, ha tudvalevő, hogy az egészségügy átalakítását nehezen megemésztő LIGA szakszervezet már decemberben is határozatlan idejű sztrájkkal fenyegetett. Most pedig nem meglepő módon a köztársasági elnök által visszadobott egészségbiztosítási törvény újraszavazása előtt alig másfél héttel ismét borul a közlekedés. A Szoclib Gárda (most éppen Kákosy parancsnoksága alatt) harsogja is rendületlenül a "politikai zavarkeltés" vérbő vádját.

Én eddig is elvoltam a VOLÁN-nal, MÁV-val is. Hogy ezek a napok milyen erkölcsi/anyagi károkat/nyereségeket okoznak egyik-másik oldalnak, félnek, azt majd csak az idő dönti el. Csak a bosszantó az, hogy az embereket megint hülyének nézik. A még bosszantóbb pedig az, hogy mindezt hagyjuk...

Szólj hozzá!

Címkék: magyar közélet sztrájk

A bejegyzés trackback címe:

https://lypeon.blog.hu/api/trackback/id/tr42327437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása