HTML

Ius primi verbi

Mit gondolok a világról - egy gömb alakú eldeformált kocka.

Friss topikok

Linkblog

Budi-e vagy?

2007.09.04. 10:52 Balduin

Szarni vagy nem szarni? - ez itt a kérdés, de főleg ott Nyírmihálydiban. Az eset már bejárta az egész országot: Hepatitis-A vírus ütötte fel fejét a 2000 lelkes faluban, egy hónap alatt 25 megbetegedés eléggé kirívó. A polgármester, Nyisztor Ferenc a járvány okozójaként a helyi cigányságot jelölte meg, annak is azon részét, amely még kerti budival se rendelkezik. A helyzetet elég hamar leegyszerűsítette a polgármester úr: ha van budi, van segély. Úgy tűnik, hogy ez sajnos nem teljesen ilyen egyszerű, saját hatáskörben megszabható ügy - még ha oly érthető is a polgármester úr eljárása.

Zárjuk ki azt az egyébként szerintem kulturálisan-mentálisan el nem hanyagolható tényt, hogy cigányokról van szó, hanem koncentráljunk a dolog lényegi pontjára: a budira. A megvádolt buditlan lakosok, akik az utóbbi napokban egyébként a környék és a fél megye, no meg az ország jelentős részének szemében lettek szégyen és megvetés, megnevetés tárgyai, azon botránkoznak, hogy nem is azoktól indult el a járvány, akiknek nincs budijuk. Mondjuk én ennek annyira nem adok hitelt bizonyos okokból, no de mindegy, tegyük ezt is félre. A budisták joggal mondhatják, hogy őket is szégyenbe hozták a buditlanok. Hisz könyörgöm, nézzünk rá a térképre, aztán a naptárra: Kelet-Közép-Európa, 2007. Komolyan gondolja valaki, hogy a 21. században nincs még egy árva gödör és felette egy roskatag fatákolmány se a kertje hátsó végében. Komolyan a WC-papírt már meg se merem kérdezni... Én nem vagyok egy mérnök, sem ezermester, de ásó, kalapács, szög, deszka volt már a kezemben, hát szerintem egy 2 méter mély gödröt kiásni, fölé összetákolni egy budit szerintem nem kerül többe mint egy nap, na jó ráérős sziesztával másnap délelőttöt is belevehetjük. Aztán havonta 1-2 alkalommal leönteni klórmésszel, hát legalább...abba már a tanács (elnézést, önkormányzat) is besegítene, ha szépen kérném. 21. század, Európai Unió keleti végei, hát azért édes Istenem, egy budi már nem igazán extra követelmény. Nem megint azon picsogni, hogy a polgármester úr mekkora szemétláda, hogy nem hagy már szarni se nyugodtan. Azért bármennyire is laza az élet ilyen szempontból egy cigánytelepen, azért legyen már meg az elemi hajlandóság egy kis higiéniára. Ennyit igazán tehetnének az integrációért. Mert hogy én nem fogok elkezdeni holnaptól a gangra szarni, csakhogy így is segítsem a nyírségi cigányok integrációját, na az is fix...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lypeon.blog.hu/api/trackback/id/tr73157062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása