HTML

Ius primi verbi

Mit gondolok a világról - egy gömb alakú eldeformált kocka.

Friss topikok

Linkblog

Toleranciatábla - értelmetlen provokáció?!

2007.10.09. 18:28 Balduin

Hazafelé jövet nagyméretű táblákra lettem figyelmes a belvárosi Király utcában. A táblák kb. 1x0,5m nagyságúak, az utcai lámpaoszlopokra szerelték fel őket kb. 2,5 m magasságba.

Elolvastam az elsőt: Négy nyelven állt a felirat (kínai, magyar, héber és cigány): Elfogadna-e szomszédnak egy romát? Kb. 4 méter múlva egy másik oszlopon: Elfogadna-e szomszédnak egy kínait? (ugyanúgy négy nyelven)... Később ugyanezt megismételték még zsidóval, határontúli magyarral majd a kérdésekben a szomszédot kicserélték családtagra.

Szóval döbbenet... Nem csak az, hogy bezzeg arra van pénz, hogy ilyen haszontalan táblákkal végigtapétázzanak egy komplett belvárosi utcát - véleményem szerint csekély hatásfokkal, mert ki a búbánat néz két méter magasba fel, miközben a kutyaszart kerülgeti (mert arra bezzeg nincs pénz és készség, hogy eltakarítsák...). De most komolyan - miért kell folyamatosan ingerelni, bőszíteni a népet ilyen kérdésekkel? Addig ütném az ilyet, amíg meg nem eszi a tábláit.

Az megint más kérdés, hogy arra bezzeg már nem volt bátorsága, hogy vállalja az arcát, a szervezetét, hogy kik tették ki ezeket a provokatív táblákat. Apám szerint biztos SZDSZ-es provokáció megint, én is hajlok valamilyen ilyen irányba. Ha sok időm lenne, nyomtatnék szép papírost, IGEN ill. NEM válaszokkal, és kiragasztanám a táblákra. (Elárulom csak egy IGEN választ kellene nyomtassak...) De nincs időm, úgyhogy csak ezt a képet tudom Nektek betenni, amire egyébként visszakérdeznék, hogy neológ vagy ortodox zsidót?

Szóval provokátorok, feddjétek fel magatokat!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lypeon.blog.hu/api/trackback/id/tr91191489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása