HTML

Ius primi verbi

Mit gondolok a világról - egy gömb alakú eldeformált kocka.

Friss topikok

Linkblog

Mars isten a kertek alatt

2007.08.27. 11:26 Balduin

Anyám keresztapja mindig a közel végnélküli, de periodikusan előlről kezdődő világháborús történeteivel traktált mióta eszemet tudom, volt abban minden: SS, vén Horthy, gonosz zsidó bankárok szép számmal, sőt egy-egy epizódszerepre még Jávor Pál is feltűnt. A gyermeki csodálat mára már erős kétkedésbe váltott, de az öreget azért még tisztelettel és türelemmel végighallgatom, hátha...

Azért gyerekkoromban is volt már annyi forráskritikai érzékem, hogy szegény nagyanyámat nyaggattam, hogy azért hogy is volt ez pontosan, ő meg halálosan utálta, hogy már megint a háborúról kell beszéljen, pedig szegénykémre manapság már az augusztus 20-i légiparádé motorzúgása is a frászt hozza. Mindenesetre azért annyi kiderült számomra, hogy nem volt itt azért akkor sem minden annyira fekete-fehér, jó-rossz harca, mert hogy volt olyan magyar katona, aki a ruszkik ellen harcolt, de a nyilasok lőtték le, és hogy a zsidók sem mind emberevők. Azóta meg pláne nem emberevő, népnyúzó uzsorások, hogy kiderítettem, nagyapám nagyapja bizony nem erdélyi szász, hanem békéscsabai zsidó volt.

Na és akkor itt van ez a Magyar Gárda problematika. Most akkor mi van? Azon szerintem senki nem csodálkozik, hogy az ország egyik fele lehúzza róla a szenteltvizet is, a másik fele pedig piedesztálra emeli, a harmadik fele (nem matematikus vagyok, vigyázat) pedig a szokásos közönnyel inkább kimegy a hétvégi telekre parlagfüvet irtani, mert nehogy már a Gárda akarja majd lenyírni.

Az meg csak megint a mi kelet-európai mocsarunkból kitermelt kis politikai elitünket jellemzi, hogy a Nyakó-Gyurcsány-Kóka-Léderer tengely már egy hete követeli, hogy a Fidesz határolodjon el mindentől, a Fidesz pedig már egy hete folyamatosan határolódik el vezetői szinten, lassan már annyira, hogy ennél még a kínai-orosz határ is rövidebb lesz. De azért Wittner Marika nénit kiküldik kicsit Gárdaavatásra Árpád vezérről értekezni. Hogy fideszvezér Deutsch-Für Tamás és gárdaavató, ex-honvédelmi miniszter Für Lajos rokoni kapcsolatairól ne is beszéljünk...

Szóval én már félve megyek föl bármilyen "független" internetes hírportálra, a kuruc.info ilyen szempontból legalább egyesélyes, ott tudom mivel találom magam szembe. Most komolyan az ország legnagyobb baja az, hogy Zsanett póthajat viselt-e azon az éjszakán, amikor a Magyar Gárda megfogant? És hogy a parlagfűirtásból egyenesen következik-e a cigányirtás? Meg hogy hős gárdistáink első akciójukként vért adnak, vajon akkor következő lépésként zsidó vért szívnak? A Korona és úgy általában jelkép problémáról nem is beszélve... Komolyan? Ezek most a leglényegesebb kérdések? Amikor valamelyik vezető világgazdasági lap (talán Economist) épp arról cikkezik, hogy az amerikai hitelválság csak egy államot érinthet igazán veszélyesen kis régiónkban...igen, ezek mi vagyunk, a szabadság vándorai...Magyarország... Amikor a mentősök nem tudják, hová kell vinni a beteget, aki útközben meghal...valahol Magyarországon... Akkor komolyan Gárdákkal, Koronákkal, Zsanettokkal kell nekünk törődnünk? Nem parasztvakítás ez? Azt hiszem kezdenek itt teljesen irányt veszteni, a nép meg megy utánuk.

 

A pannon puma először csak ványadt pannon cicuska lett. Legutóbb már csak pannon csiga. Abból is a meztelen fajta...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lypeon.blog.hu/api/trackback/id/tr99150091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása