HTML

Ius primi verbi

Mit gondolok a világról - egy gömb alakú eldeformált kocka.

Friss topikok

Linkblog

BKV +

2007.08.28. 21:50 Balduin

Munkából hazafelé, mint általában mindig, a BKV szolgáltatását vettem igénybe egy busz formájában. No ez nem amolyan külvárosi busz volt, mondjuk egy olyan, ami a Havanna ltp.-en keresztül verekedi magát a KöKi felé, és én végigrettegem az utat, hogy mikor kötnek belém... Ez egy tiszteséges, belvárosi járat volt.

No elég az hozzá, hogy jött három keménykötésű legény (nyugalom, nem újmagyar honfitársak...), már mikor a busz beért káromkodtak mint a kocsis, hogy már mióta várnak, meg na nézd már - persze a maguk szubkulturális megfogalmazásukban (te fasszopó geci, csakhogy idetoltad már azt a retkes seggedet). A buszon előkerült a sör, majd leesett valamelyik túlművelt kezéből, sofőr megáll, kinyitja a busz ajtajait. Na azt már nem idézem ide, ami ezután következett, persze sofőr túlerő elől visszasunyogott kis fülkéjébe, levezette a maradék 4 megállót, persze intelligens fiataljaink távoztukban is szép bókokkal köszöntek el, az egyikük szépen végigverte a busz ablakait. A megállóban döbbent emberek, turisták nyertek tapasztalatot a mai magyar valóságból. Rendőrök a következő sarkon mászkáltak, persze kellő távolságban, hogy semmit se lássanak, semmit se halljanak.

Igazság szerint a dolog annyira nem rázott meg, inkább csak az egyik tuskó mondata: "Mit vezetgetsz itt a szaros nyolc általánosoddal, mennél el utcát seperni?!" - persze fogalmam sincs sofőrnek hány általánosa van, vagy van-e érettségije, de engem ez borzasztóan érintett. Lehet hogy pl. ennek a tahónak van érettségije, a buszsofőrnek viszont nincs, de hogy kevesebb értékű ember, mint a BKV alkalmazott...na az is biztos.

Pont tegnap értekeztünk egy ismerőssel arról, hogy a segged-alá-kocsi-luxuslakás macák és pacáik lehet hogy az élet kiskirályai/királynői, de sokszor már az elemi viselkedés is nehezükre esik. És olyankor olyan jó azt érezni, hogy mennyivel fölöttük állsz... mert lehet, hogy 60 négyzetméteren nyomorogsz, de legalább ember maradsz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lypeon.blog.hu/api/trackback/id/tr52151562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása